divendres, 8 d’abril del 2011

Salutació

En primer lloc gràcies a tots pels vostres missatges al FB sobre el meu bloc. Soc un novato en això i per tant caldrà millorar-ho de mica en mica, canviar el disseny, fer-lo més àgil i acabar de penjar tots els articles que tinc desperdigats per la xarxa (per sort, avui TOT està a la xarxa, res no es perd...)

Alguns m'heu preguntat perquè això del CAVE CANEM. En llatí vol dir "Compte amb el gos", o sigui "Cuidado con el perro" (que mossega!) i de fet la foto de capçalera reprodueix un mosaic autèntic d'una casa de Pompeia (segle I-II a.C.). Al seu amo es dedicava al comerç i a la entrada de la casa avisava als clients que el seu gos estava vigilant i atent per si algú el molestava. Doncs aquesta és la idea del bloc aplicada al món de la comunicació política i la televisió: hem d'estar ATENTS! ALERTA! Cal mirar el que passa al nostre voltant i tenir la capacitat d'interpretar-lo, no deixar que ens enganyin, entendre les claus que expliquen els missatges polítics i vetllar per la llibertat i la pluralitat informativa.

Precisament en relació amb això, ahir es van fer públiques les dades de l'últim EGM, l'estudi sobre els mitjans de comunicació (la tele apart, que per això està Kantar-Sofres i els audímetres), bàsicament premsa i ràdio. I sempre que surt la corresponent Onada de l'EGM penso el mateix: perquè en aquest assumpte els mitjans tenen barra lliure per informar sense cap mena d'objectivitat? Tothom escombra cap a casa seva. És com la nit electoral: tothom ha guanyat! Cada mitjà, cada grup de comunicació defensa les dades de l'EGM com les millors pels seus interessos. Voleu alguns exemples?

El País (Prisa, propietari del diari i de la Cadena Ser, entre d'altres):

EL PAÍS afianza su liderazgo
Crece un 3,8% y logra 1.997.000 lectores diarios
Alcanza 4.695.000 oyentes diarios
El Mundo (Unedisa Editorial, propietario de Marca):

¡Tres millones para ‘Marca’!Sin rival en su sector, rompe otra vez su récord de audiencia
ABC:


La SER amplía
su ventaja


ABC es el diario que más crece
los domingos, según el EGM

La Razón (grupo Planeta, propietari de Antena 3 i Onda Cero):

Onda Cero, el
mejor resultado
en siete años
La Vanguardia (Grupo Godó, Rac i 8TV):

La Vanguardia’ bate récords: el tercer diario en España y más líder en Catalunya

RAC1, otra vez líder
La emisora del Grupo Godó es seguida por 572.000 oyentes



Enteneu per què cal estar atents i vigilants?  Els italians li diuen "attenti al lupo" (és una cançó del Lucio Dalla), que és la mateixa idea.

Bon cap de setmana a tothom!!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada