dimarts, 3 de maig del 2011

De falses fotos i virus malignes



Ens enganyen, sempre que poden ens enganyen. Internet serveix per informar però també el fan servir per fer circular notícies falses. Ahir al matí estava a la tertúlia de Ràdio 4, a El matí a 4 bandes, amb en Toni Marín i Andreu Mayayo (http://www.rtve.es/radio/radio4/). Quan vaig arribar em van dir que les televisions ja havien emès la foto de Osama Bin Laden mort. Ho vaig veure a TV3 i també a TVE. Vàrem comentar la foto, la informació arribava al minut, s'havia d'improvisar.

Ens va semblar a tots una foto molt crua i sagnant. Jo no entenia com els nord-americans podien permetre que circulés una foto així, quin benefici en podien treure? Poc després d'acabar la tertúlia ens varen informar que la foto era un muntatge. I no només això, molta gent va fer servir el reclam de la foto per introduir virus malignes a Internet, aprofitant l'interès mundial de la notícia, com podeu seguir en aquest enllaç:
http://www.idg.es/pcworldtech/Oleada-de-virus_-estafas-y-malware-por-la-muerte-d/doc109189-actualidad.htm

Enteneu per què aquest bloc es diu "cave canem"? Hem de estar amatents, no ens deixem enganyar, quan ens despistem ens la colen doblada, com diuen a Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada